Roholaan pääsee nyt rakentamaan myös minitaloja pienille tonteille sekä yhdistelemään tontteja isommiksi kokonaisuuksiksi!

Pälkäneen kunnanvaltuusto hyväksyi kesäkuussa 2020 yksimielisesti lempinimellä Viher-Rohola tunnetun alueen kaavamuutokset. Roholan asemakaava-alueen korttelin 289 tonteista 2–4 muodostetaan Viher-Rohola -minitaloalue. Luopioisissa suuren suosion saavuttaneen ViherKostialan (jota myös nyt laajennetaan) malli tuodaan nyt myös Pälkäneen keskustaan.

Kaikille Roholan tonteille voi edelleen rakentaa aivan pienenkin talon, mutta pienempi tontti on vaikkapa yksinasuville tai iäkkäämmille pariskunnille näppärä ja helppohoitoinen ratkaisu! Pientaloasumiseen tarkoitetut tontit myydään hintaan 20 euroa/m², kuten muutkin Roholan tontit. Katso ViherRoholan kaavakartta

Myös isompia tontteja tarjolle

Valtuusto hyväksyi kokouksessaan myös sen, että Roholan alueen korttelin 488 neljä tonttia ja korttelin 483 tontit 1 ja 2 voidaan myydä myös yhdessä siten, että sama ostaja ostaa kaksi vierekkäistä tonttia. Toinen tontti myydään tällöin ilman rakentamisvelvoitetta ja yhdistetään kaupanteon yhteydessä toiseen tonttiin. Ostaja kuitenkaan ei voi myydä kumpaakaan tonttia rakentamattomana eteenpäin ilman Pälkäneen kunnan suostumusta.

Isommat tontit sopivat esimerkiksi omavaraishaaveilijoille tai useamman sukupolven taloudelle, kun talon yhteyteen on mahdollista saada paljon lisätilaa vaikkapa hyötykasvien viljelemiseen.