Suositut ja modernit pienet puu- tai hirsitalot, niin sanotut mummonmökit eivät ole Pälkäneellä mikään uusi juttu. Luopioisten kirkonkylälle rakentuu parhaillaan Viher-Kostiala, pieni kylällinen uusia mummonmökkejä eli noin 40-60 neliön kokoisia asuinrakennuksia, joissa on kaikki tarvittava muttei mitään ylimääräistä. Mummonmökkejä voi rakentaa myös Roholaan.

Vaikka Roholan tonteille mahtuu isompikin huvila tai suuren perheen koti, ei Roholan kaava estä pienen talon rakentamista. Yhtenäisen rakennustavan muodostamiseksi on lähes kaikilla tonteilla määrätty asuinrakennuksen harjan suunta ja tonttikohtainen kerrosluku, mutta alarajaa talon koolle ei ole säädetty.

Väljä tontti ei estä pienen talon rakentamista. Tilaa riittää vaikka kunnon puutarhalle ja omille hedelmäpuille - Roholan maaperä onkin sopivasti vanhaa peltoa, eli muhevaa ja viljavaa maata. Tai pidä tasainen tila vapaana ja pystytä vaikka jalkapallomaalit! Kentän koosta eivät korttelin yhteiset höntsyt varmasti jää kiinni.

Kaavaselostuksessa lukee myös seuraavaa: "Tonttien väljä mitoitus ja kaavamääräykset mahdollistavat alueelle toteutettavan ekologisesti kestävää rakentamista ja asumista. Tonteilla on riittävästi tilaa esimerkiksi maalämpöjärjestelmän ja kaksoisvesijärjestelmän rakentamiseen sekä hulevesien imeyttämiseen. Väljät tontit mahdollistavat ilmansuuntien huomioimisen ja passiivisen lämpöenergian hyödyntämisen rakentamisessa."

Roholan edulliset ja sallivat tontit mahdollistavat siis monenlaisen rakentamisen. Lue lisää Roholan tonteista Info-sivulta.

Viher-Kostialasta ja mummonmökeistä Pälkäneellä voit lukea muun muassa Helsingin Sanomista, Aamulehdestä tai viherkostiala.fi:stä.